۱۳۸۹ مهر ۱۶, جمعه

تورم ده درصد افزایش یافت؛ گرانی تخم مرغ، روغن، برنج و انواع گوشت

کلمه – گروه اقتصادی: برخلاف پیش‌بینی رئیس بانک مرکزی مبنی بر کاهش نرخ تورم تا ۷ درصد در شهریور ماه، گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد که روند کاهشی نرخ تورم در شهوری ماه متوقف شده و در حالی که هنوز طرح هدفمند کردن یارانه‌ها آغاز نشده، رشد قیمت‌ها در کشور آغاز شده است.
بانک مرکزی نرخ تورم را بر اساس فرمولی محاسبه می‌کند که برای کارشناسان قابل قبول نیست، اما همین عدد به دست آمده از فرمول جدید هم در شهریور ماه نشان داد که محاسبات دولت در خصوص کاهش قیمت‌ها درست نیست. خبرگزاری‌ها در این باره گزارش دادند که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در شهریور ماه ۱۳۸۹ نسبت به ماه قبل ۰٫۸ درصد افزایش یافته که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، شاخص مذکور ۱۰ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری مهر در این باره نوشت: روند کاهشی نرخ تورم در سالجاری برای نخستین بار در شهریورماه متوقف و این نرخ از ۸٫۸ درصد به ۸٫۹ درصد افزایش یافته است. برهمین اساس، پیش بینی محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر نرخ تورم ۷ درصد در پایان شهریورماه – در صورت عدم اجرای هدفمندی یارانه ها تا مهرماه – نیز درست از آب درنیامده است. البته به نظر می رسد با آغاز اجرای هدفمندی یارانه ها در کشور نرخ تورم حداقل بیش از ۱۱ درصد افزایش یابد.
بانک مرکزی همچنین در گزارش خود با بررسی قیمت کالاها در هفته منتهی به ۹ مهرماه جاری از افزایش قیمت تخم مرغ، گوشت گوسفند، گاو و گوساله خبر داده است. بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به نهم مهرماه جاری، قیمت تخم مرغ معادل ۲۱٫۵ درصد افزایش یافت، به طوری که شانه‌ای ۲۸۰۰۰ الی ۳۷۰۰۰ ریال فروش می‌رفت.
این گزارش همچنین از افزایش قیمت برنج و حبوبات خبر داده و آورده است: در هفته مورد بررسی، در گروه برنج بهای برنج وارداتی غیر تایلندی معادل ۴/. درصد و برنج داخله درجه یک ۲/. درصد افزایش ولی قیمت برنج داخله درجه دو ۴/. درصد کاهش داشت. در گروه حبوب بهای لوبیا قرمز بدون تغییر بود و قیمت سایر اقلام این گروه بین ۲/. درصد تا ۱٫۸ درصد افزایش یافت.
اکثر میوه‌ها و سبزیجات نیز شاهد افزایش قیمت بودند، به طوری که طبق گزارش بانک مرکزی، در هفته منتهی به ۹ مهرماه، در گروه میوه‌های تازه قیمت نارنگی معادل ۱۴٫۸ درصد و انار ۱٫۵ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۲/. درصد تا ۱۹٫۵ درصد افزایش یافت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت خیار معادل ۳/. درصد و سبزی‌های برگ ۴/. درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۲/. درصد تا ۹٫۳ درصد افزایش داشت.
بانک مرکزی همچنین گزارش داده که در هفته مورد بررسی، قیمت گوشت گوسفند معادل ۱/. درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۳٫۵ درصد افزایش یافته و نیز هرچند بهای قند و شکر ثابت بوده، ولی قیمت چای خارجی معادل ۱/. درصد، روغن نباتی جامد ۸/. درصد و روغن نباتی مایع ۲/. درصد افزایش داشته است.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

 
Powered by Blogger